Ontmoetingsprogramma - Huizen van Aankomst

Ontmoetingsprogramma Huizen van Aankomst
Hoe maak je de impact van iets groots als migratie voelbaar hoe geef je de namen, pijlen en jaartallen een gezicht? Aan de huizen, barakken, hotels, pensions en andere plekken waar ruim 350.000 mensen tussen 1945 – 1968 aankwamen, zijn de talloze (oorlogs)verhalen verbonden die de impact van oorlog en migratie invoelbaar maken. Met het ontmoetingsprogramma Huizen van Aankomst brengen we huidige en toenmalige bewoners – en hun nazaten – samen.

Huizen van Aankomst is een eigentijds en interactief programma met bijzondere ontmoetingen tussen mensen met wortels in voormalig Nederlands-Indië en de huidige bewoners van de huizen waar zij tussen grofweg 1945 – 1968 aankwamen en (tijdelijk) woonden. Het gaat om plaatsen verspreid door heel Nederland: huizen, barakken, pensions, hotels en talloze andere plekken. Op deze wijze brengen we WOII geschiedenis in de woonkamers van alle mensen.

migratieinbeeld

In 2020 is Huizen van Aankomst één van de onderdelen van de herdenking en viering van het officiële einde van WOII op 15 augustus 2020 en staat in verbinding met het lustrumjaar 75 Jaar Vrijheid. Hiervoor werkt het IHC nauw samen met Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en het Nationaal Comite 4 en 5 mei. 

Huizen van Aankomst is een programma dat in 2018 is ontwikkeld door het IHC. In 2019 wordt Huizen van Aankomst dankzij steun van het vfonds verder uitgewerkt en in 2020 gerealiseerd samen met partner Partizan Publik. Houd de website van het IHC goed in de gaten voor de ontwikkelingen rondom Huizen van Aankomst! 

logo

v