VO programma: Nederlands-Indië in multiperspectief

Voor: leerlingen van het tweede tot zesde leerjaar, op maat gemaakt voor alle niveaus

Wij vertellen het verhaal van oorlog en migratie en de invloed hiervan op een persoon, familie en samenleving. Tijdens dit programma staan naast de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, thema’s zoals identiteit en (on)vrijheid centraal.

In dit interactieve museumbezoek doen leerlingen meer kennis op over het thema Nederlands-Indië en het koloniale verleden en zien zij de relevantie van dit thema in voor zichzelf en de huidige maatschappij. Twee miljoen Nederlanders hebben een band met voormalig Nederlands-Indië en zo zitten er in iedere klas gemiddeld twee leerlingen met Indische en/of Molukse roots. Misschien ook wel in jouw eigen klas!

De leerlingen bezoeken naast de interactieve les ook onze tentoonstelling ONS LAND, dekolonisatie, generaties, verhalen. Zo maken leerlingen kennis met persoonlijke verhalen; krijgen inzicht in meerdere perspectieven en dilemma's tijdens de Tweede Wereldoorlog, onafhankelijkheidsoorlog en migratie van zo’n 350.000 mensen die uit de voormalige kolonie naar Nederland kwamen. Wat zijn de verhalen en gezichten achter deze cijfers?

Geen klassieke rondleiding, maar een programma met actieve werkvormen, waarbij de geschiedenis én het heden centraal staan. 

Meld je direct aan

Voor vragen mail naar: Lisa Aarsen, l.aarsen@indischherinneringscentrum.nl

Kosten: €4,- per leerling

Voor meer educatief aanbod, kijk op www.inclusiefindie.nl.